Itt elmentem most őket, hogy mindig, amikor újra megfőzöm ezeket, meglegyen egy helyen.
Tökéletes palacsinta:
200 g liszt
2 tojás
3 dl tej
2 dl szóda
Egy csipet só
0,75 dl olaj
A tökéletes tejbegríz arányai:
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 4 evőkanál gríz
- (egy csipet só, és vaníliarúd)
Piskóta:
- 1 tojáshoz
- 1 ek liszt
- 1 ek cukor
Tejberizs:
- 1 l tej
- 25 dkg rizs
- 2 dl tejszín
- (csipet só, 1 citrom reszelt héja, 2 cs vaníliás cukor, vagy vaníliarúd, 1 evőkanál vaj)
- cukor ízlés szerint (nekem 4 ek)
A tejet feltesszük főni egy vastagabb aljú edényben. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a megmosott rizst, a csipet sót, a vajat. Takarékon főzzük, időnként megkeverve, amíg a rizs felveszi az összes tejet. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd elzárva a tüzet lefedve hagyjuk 10 percet pihenni, ezalatt beszívja a maradék folyadékot és megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése