Egyszerű, de nagyszerű, egy két praktikával mindig tökéletes lesz!
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 32 dkg porcukor
- 24 dkg liszt
- egy mokkáskanál só
- 6 evőkanál hideg víz
Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját a 32 dkg lehetőleg porcukorral, 6 kanál hideg vízzel és a liszt felével (12 dkg) robotgéppel fehéredésig habosra keverjük.
Külön tálban felverjük a 6 tojás fehérjét a sóval, kemény habbá. A tojássárgájához keverjük, felváltva a liszttel, kis adagonként.
Kivajazott, kilisztezett formába (az IKEÁ-s 24 cm es tortaformába) tesszük
A sütőforma aljára sütőpapírt teszünk először, úgy vajazzuk ki.
180 C°on 10 percig, után 160 C °on, tűpróbáig sütjük.
Ha kész, kiszedjük a formából, és fejjel lefelé fordítva, rácson hagyjuk kihűlni,
így lesz szépen díszíthető, csodás formánk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése