Hozzávalók 8 főre:
4 tojàs
100 g cukor
100 g liszt
3 - 4 evőkanàl kakaòpor
Fel cs sütőpor
4ek forrò vìz
A fenti összetevőkből "vizes piskòtàt" sütünk A tojàs fehèrjèt felverjük egy csipet sòval, hozzàszòrjuk a cukrot, a sàrgàjàt, a lisztes, sütőporos, kakaòs keverèket. 180 fokon 30 percig sütjük.
Ha elkèszült, a tortàt kihűtjük, 3 felé vàgjuk.
A hideg tortalapokra elkèszìtjük a krèmet.
Krèm:
3,3 dl 3,5 -ös habtejszìnből habot verünk, hozzàadumk egy csomag vanìliàs cukrot ès egy- kèt evőkanàl cukrot ìzlès szerint.
A töltelèkhez szüksègünk van 1 üveg (kb 430g) meggybefőtthöz. A meggyet leszűrjük.
A levèhez adunk 3 ek cukrot , esetleg 3 ek Meggylikőrt, meggypàlinkàt ìzlès szerint. Èn ezt kihagytam.
A felvàgott tortaszeletet meglocsoljuk 4ek meggylè folyadèkkal, aztàn rà a hab 1/3 rèsze, ès a meggy fele. Utàna ugyanìgy. A tetejère hab kerül ès csokireszelèk.
1 òràra a hűtőbe tesszük àllni, ès tàlaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése