2022. november 5., szombat

A legfinomabb Feketeerdő torta - nagyon egyszerű!




Hozzávalók 8 főre:

4 tojàs 

100 g cukor

100 g liszt

3 - 4 evőkanàl kakaòpor

Fel cs sütőpor

4ek forrò vìz

A fenti összetevőkből "vizes piskòtàt" sütünk  A tojàs fehèrjèt felverjük egy csipet sòval, hozzàszòrjuk a cukrot, a sàrgàjàt, a lisztes, sütőporos, kakaòs keverèket. 180 fokon 30 percig sütjük. 

Ha elkèszült, a tortàt kihűtjük, 3 felé vàgjuk. 

A hideg tortalapokra elkèszìtjük a krèmet.


Krèm:

3,3 dl 3,5 -ös habtejszìnből habot verünk, hozzàadumk egy csomag vanìliàs cukrot ès egy- kèt evőkanàl cukrot ìzlès szerint.

A töltelèkhez szüksègünk van 1 üveg (kb 430g) meggybefőtthöz. A meggyet leszűrjük. 

A levèhez adunk 3 ek cukrot , esetleg 3 ek Meggylikőrt, meggypàlinkàt ìzlès szerint. Èn ezt kihagytam.   

A felvàgott tortaszeletet meglocsoljuk 4ek meggylè folyadèkkal, aztàn rà a hab 1/3 rèsze, ès a meggy fele. Utàna ugyanìgy. A tetejère hab kerül ès csokireszelèk. 

1 òràra a hűtőbe tesszük àllni, ès tàlaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése