Norvég almatorta:
Hozzávalók és elkészítés:
125 g cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 125 g vajat keverjünk habosra robotgéppel, majd hozzáadunk 2 egész tojást és egy citrom reszelt héját és pár csepp citromlevet.
Hozzáadunk 125 g lisztet és fél csomag sütőport és 2 evőkanál tejet vagy tejfölt ízlés szerint, de higíthatjuk egy kis vízzel is a tésztát. Előmelegítjük a sütőt 4-5 fokozatra (gáz). Kivajazzuk, kilisztezzük a kör alakú IKEA-s formát, (lásd alul) és beleöntjük a finom masszát. Rászeletelünk 2 db meghámozott almát, majd megszórjuk 2 evőkanál fahéjas cukorral. Tűpróbáig kb 30 perci sütjük és kész is a finomság!
Vaníliafagyival is Isteni!
Ajánljuk:
Carte D'or vanília fagyival:
IKEA sütőformában sütve:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése