- 1 gesztenyemassza (250 g)
- 1 csomag (10 dkg) olvasztott teavaj
- ízlés szerint kekszpor (darált keksz) legalább egy negyed, vagy fél csomag
- 1 üveg rumaroma, vagy 2-3 evőkanál igazi rum, vagy konyak
- meggylé, ízlés szerint (1 üveg magozott meggyléből)
- olvasztott csokoládé a golyók bevonására.
Elkészítés:
A fenti összetevőket gyúrjuk össze, hogy jól formálható massza legyen.
Formálhatjuk őket golyó formára, egy meggyel a közepén, de készíthetünk belőle meggy nélküli gesztenyeszív formát is. Ha készen vagyunk, tegyük egy kicsit hűtőbe és utána öntsük le olvasztott csokival.
Én a bevonáshoz legszívesebben a Dr Oetker prémium tortabevonót és rum aromát használom.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése