Keresés ebben a blogban

2012. július 17., kedd

Ha nyár, akkor Fagyi! - Top Fagyizók Budapesten (szerintünk! )


A nagy kánikulában az egyik legjobb találmány a finom fagyi. Egy kicsit körbejártuk a lehetőségeket, melyek közül most hármat szeretnénk megosztani. Ha van még jó tippetek, szívesen vesszük a comment rovatban. Nekünk most ezek a kedvenceink!


Rózsafagyi (GelaRto Rosa) - A Di Vino mellett

Ezt a fagyizót csak nem régiben fedeztem fel egy "csajos este" folyamán, amikor lányokkal beültünk egy kicsit beszélgetni. A hely a Bazilikával szemben, a Di Vino közvetlen közelében található (erről a helyről még kicsit bővebben később! - nagyon szeretjük!). A fagyizó különlegessége a rózsa alakú fagylaltköltemények mellett a kedves és mosolygós személyzet (ami tényleg sokat számít) és a legkülönfélébb ízek kavalkádja. Itt megtalálhatóak olyan különlegességek, mint a levendulás fehércsoki, bazsalikomos citrom, és chilis csokoládé. (Diétázó hölgyek, vagy cukorbetegek kedvéért: van diétás fagyi is.) Egyébként az összes fagyi nyírfacukorból készül. A hely árban is nagyon jó. Mi két vagy három "ízt" szoktunk kérni, mely 400 és 500 Ft-ba kerül, ezért egy korongot kapunk, melyet beválthatunk a fagyira. Itt találkoztam először azzal a kiírással is, hogy "Tipping is sexy" és tényleg! 

Ajánlom mindenkinek, aki Pesten lakik, vagy Pesten jár, akár csak átutazóban is. (Deák tértől 5 perc séta a Bazilika tornya felé) És íme az elmaradhatatlan képek és elérhetőség: Cím: Gelarto Rosa, Budapest V. kerület, Szent István tér 3.  Web:  http://gelartorosa.com/ Facebook oldal, akit érdekel: http://www.facebook.com/GelartoRosa?ref=stream






Levendula - egy titkos kis hely különlegességekkel

Egy igazi kis meglepetés a Rákóczi úton. Levendula kézműves fagyizó. Igazi különlegességek találhatók itt, mint a Tihanyi Camembertes fagyi. Minden a levendula aköré épül. Nagyon hangulatos kis hely. A fagyit elvitelre kértük, nagyon finom volt! Mozizás, vacsora után kiváló levezetés. Nyáron este 10-ig nyitva van.

Elérhetőség: Rákóczi út 25, Budapest, Hungary





Maródi Cukrászda - a Jászai Mari térnél

Ide mindig betérünk, ha a Margitszigetre sétálunk. A Jászai Mari tér mellett található új cukrászda nemcsak a fagyijáért érdemes beugrani, de ha külföldieknek igazán jó krémest, vagy Rákóczi túróst szeretnétek mutatni, itt egy remek lehetőség rá. Igazi házias ízek, Budapest szívében. A cukrászda megtalálható még Hévízgyörkön is (az egyetlen település, mely nem a balatoni Hévíz mellett van, hanem Gödöllő mellett, Pest megyében), ahova szintén érdemes betérni, ha valaki éppen arra jár. (Cím: 2192 Hévízgyörk Kossuth Lajos utca 21.) 

Ajánlom margitszigeti sétákhoz, vagy séták utánra; kávézáshoz, sütizéshez kellemes helyszín a Pozsonyi utcában. Budapest legjobb krémesei top 10 listában is benne van! :) Link  

Elérhetőség: Maródi Cukrászda 1137 Budapest Jászai Mari tér 3. Telefon/ Rendelés: +36 70 433 2830


Kép a tulajdonossal és a híres krémessel:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése