A kép illusztráció. A kép forrása: www.plurielles.fr
- 8 db tojás
- 2 liter tej
- 8 evőkanál kristálycukor
- 1 vaníliarúd
Elkészítés:
1. A tejet egy vastagfalú (pudingfőző) edényben elkedzjük melegíteni
2. Közben a 8 tojássárgáját a 8 evőkanál cukorral haborsa keverjük (lehet robotgéppel is) Amikor a tej már majdnem forr, hozzáadjuk a tojássárgás masszát és a vaníliarúd belsejét kikaparva.
3. kb fél percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és mély, tetővel is rendelkező jénai tálba tesszük, majd vízfürdőben gyorsan lehűtjük.
4. a tojásfehérjéket hűlés közben felverjük Kitchen Aid robotgéppel egy csipet sóval. Majd TIPP!! evőkanállal kis habformákat formálunk belőle és betesszük a mikrohullámú sütőbe és 1 percig melegítjük (800 W-on)
5. Amikor elkészült a habot a vaníliakrém tetejére tesszük és tálalható!
TUTI TIPP:
A krémet lehet gazdagítani rumba vagy whiskey-be áztatott mazsolával és a krém tetejére szórni tálaláskor! Nagyon finom!
TIPP 2:
Nagyon izgalmas tálalási forma lehet forró karamellával megcsorgatni és csúsztatott mandulát szórni rá!
Jó étvágyat!
TIPP 2:
Nagyon izgalmas tálalási forma lehet forró karamellával megcsorgatni és csúsztatott mandulát szórni rá!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése