Hozzávalók / 4 adag
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg finomliszt
- 4 db tojás
- só ízlés szerint
- 8 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3,3 dl tejföl
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
- 1 ek vaj (a tepsi előkészítéséhez)
- 1 ek zsemlemorzsa (a tepsi előkészítéséhez)
Elkészítés
- Az áttört túrót a liszttel, 2 egész tojással, kb fél dl tejföllel, sóval összegyúrjuk.
- Kinyújtjuk, ujjnyi szélességűre vágjuk, majd enyhén sós vízben kifőzzük a metéltet, leöblítjük, lecsepegtetjük, megforgatjuk egy kis olvasztott vajban, hűlni hagyjuk.
- A puha margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt, reszelt citromhéjat, beleforgatjuk a túrós metéltet, végül a két tojás keményre vert fehérjét is.
- Egy tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és beleöntjük a masszát.
- Sütés: előmelegített közepes hőfokon, kb. 180 fok. Porcukorral meghintve tálaljuk.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési idő kb 30 perc
- tepsi mérete: 22x32 cm
Még egy jó meggyes változat, ajánlom:
Horváth Ilona szakácskönyvében
:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése