Keresés ebben a blogban

2016. december 21., szerda

Receptek karácsonyra - Csokis, meggyes gesztenyegolyó

Hozzávalók:

  • 1 gesztenyemassza (250 g)
  • 1 csomag (10 dkg) olvasztott teavaj
  • ízlés szerint kekszpor (darált keksz) legalább egy negyed, vagy fél csomag
  • 1 üveg rumaroma, vagy 2-3 evőkanál igazi rum, vagy konyak
  • meggylé, ízlés szerint (1 üveg magozott meggyléből)
  • olvasztott csokoládé a golyók bevonására.


Elkészítés:

A fenti összetevőket gyúrjuk össze, hogy jól formálható massza legyen.
Formálhatjuk őket golyó formára, egy meggyel a közepén, de készíthetünk belőle meggy nélküli gesztenyeszív formát is. Ha készen vagyunk, tegyük egy kicsit hűtőbe és utána öntsük le olvasztott csokival.
Én a bevonáshoz legszívesebben a Dr Oetker prémium tortabevonót és rum aromát használom.

Képtalálat a következőre: „dr oetker csokimáz”  Képtalálat a következőre: „dr oetker rumaroma”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése