Keresés ebben a blogban

2017. június 2., péntek

Recept: A legfinomabb tiramisu recept / The best tiramisu recipe

Végre megtaláltam a legfinomabb tiramisu elkészítési módját!
Íme:

Hozzávalók 6 személyre:
- 500g mascarpone sajt
- 6 db tojás
- 150 g cukor
- 0,5dl valami finom likőr: amaretto, marsala, brandy, whiskey vagy hasonló
- kb 7,5 dl frissen főzött eszpresszó kávé
- 300 g savoyardi, vagyis babapiskóta, ez másfél doboz (pontosan 30 db)
- kakaópor - megszórni a végén

(4 személyre az adagok: 4 tojás, 100 g cukor, 325g mascarpone, 5 dl kávé)

Elkészítés:
- Lefőzzük a finom,friss eszresszót, beletesszük egy mélytányérba, amibe majd meg tudjuk forgatni a babapiskótákat és beleöntjük a likőrt. (Én Nespresso kávét használtam 6 adag eszpresszo, vagy 4 lungo) Félretesszük
- Előveszünk  2 tálat (fém tál jó a gőzölés miatt, de ha n incs, másik is megteszi)
- A tojásokat szétválasztjuk 2 tálva (A sárgájás tál nagyobb legyen.)
- A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és egy kis brandyt és vízgőz fölött (forró legyen már amikor rátesszük) fehéredésig keverjük. Fontos figyelni,hogy ne legyen túl meleg, mert akor rántotta lehet belőle. Egy sűrű, piskótatészta-szerű masszát kell kapnunk.
- Ebbe szépen lazán belekeverjük a mascarponét, míg homogén állagú nem lesz.
- Felverjük egy csipet sóval a fehérjét is, majd szépen beleforgatjuk a mascarponés, tojásos krémbe.
- Előveszünk egy üveg jénai tálat és az aljára merünk egy vékonyabb réeteget a habból. Erre szépen sorban rátesszük a kávéba lazán beleforgatott babapiskótákat. Mérjük ki előtte, hogy hogy fogjuk elhelyezni, 15-15 db  jusson mindegyik szintre. Egy sor piskóta, egy sor krém, egy sor piskóta és a végére egy sor krém.
- Ha készen vagyunk lefedjük egy fóliával és 2-3 órára minimum betesszük a hűtőbe,de legjobb, ha egy éjszakát áll.
- Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és hogy három dimenziós legyen, lehet egy kis csokoládét is reszelni rá.

Jó  étvágyat!


Egy kis inspirációs videó

<3




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése