- 50 dkg jó minőségű, színhús marhahús
- Olíva olaj és napraforgó olaj
- Kb. 5-6 szelet bacon
- 2 fej vöröshagyma
- Egy nagyobb Nespressós csészényi paradicsomszósz, és kb ugyanennyi jó minőségű száraz vörösbor
- Pörköltkocka
- Só, tarkabors ízlés szerint
- Tehető bele opcionálisan még őrölt kömény, fokhagyma, 1 kis zöldpaprika, csípős íz
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát és csíkokra szelt bacont egy kis olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az egyforma, kb 2x2cm-es kockákra vágott marhahúst. Fehéredésig pirítjuk. Ha úgy tűnik, hogy leégne, tegyünk rá még egy kis olajat.
Ezután hozzáadjuk az apróra morzsolt pörköltkockát, a paradicsomszószt, sót, borsot és a vörösbort.
Egy kis vizet. Majd fedő alatt puhára pároljuk a húst.
Köret:
Tarhonya
Elkészítése:
1 csomag (M-Gabi tészta :) ) tarhonyát egy kis olajon megpirítunk, majd felengedjük vízzel, sóval, leveskockával ízletesre főzzük
Jó étvágyat!
:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése