Keresés ebben a blogban

2020. április 10., péntek

Recept: Citromos sütemény húsvétra / Lemon sponge cake for Easter


Német citromos sütemény 
- Újdonság Húsvétra - 

Hozzávalók:
15 dkg vaj /margarin
20 dkg cukor
3 tojás 
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor 
1/2 citrom leve és héja
Egy csipet só

A tetejére :
1/2 citrom leve
1 evőkanál víz 
10 dkg porcukor
Ezt összekeverni és rálocsolni

A vajat kicsit megolvasztjuk. A cukrot, tojásokat és vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt is. 
175 °C on kb 45 percig sütjük őzgerinc vagy kenyér formában. 

Ha elkészült, 5 percet hűlni hagyjuk a formából kivéve, majd rálocsoljuk a citromos cukormázat. 

Jó étvágyat hozzá! 


🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕


GERMAN LEMON SPONGE CAKE 
with iced sugar topping

Ingredients:
150 g butter
200 g sugar 
3 eggs
1 vanilla sugar
200 g flour
1 teespoon baking soda (mixed in the flour) 
1 pinch salt
1/2 lemons skin & juice

For the topping:
1/2 lemons juice
1 spoon water
100 g sugar
Mix it

Melt the butter, mix the sugar, eggs and mekted butter. Add the otger ingredients too. Bake it on 175 °C for etw. 45 minutes in a bread form. 
Leave 5 minutes to cool down and add the topping. 

ENJOY! 
😋

*****






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése