Német citromos sütemény
- Újdonság Húsvétra -
Hozzávalók:
15 dkg vaj /margarin
20 dkg cukor
3 tojás
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom leve és héja
Egy csipet só
A tetejére :
1/2 citrom leve
1 evőkanál víz
10 dkg porcukor
Ezt összekeverni és rálocsolni
A vajat kicsit megolvasztjuk. A cukrot, tojásokat és vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt is.
175 °C on kb 45 percig sütjük őzgerinc vagy kenyér formában.
Ha elkészült, 5 percet hűlni hagyjuk a formából kivéve, majd rálocsoljuk a citromos cukormázat.
Jó étvágyat hozzá!
🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕
GERMAN LEMON SPONGE CAKE
with iced sugar topping
Ingredients:
150 g butter
200 g sugar
3 eggs
1 vanilla sugar
200 g flour
1 teespoon baking soda (mixed in the flour)
1 pinch salt
1/2 lemons skin & juice
For the topping:
1/2 lemons juice
1 spoon water
100 g sugar
Mix it
Melt the butter, mix the sugar, eggs and mekted butter. Add the otger ingredients too. Bake it on 175 °C for etw. 45 minutes in a bread form.
Leave 5 minutes to cool down and add the topping.
ENJOY!
😋
*****
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése