Az alábbi recept egy kedves kolleganőmtől származik. A végeredmény pedig egy a fagyiszelethez hasonló kinézetű, nagyon finom kávés, krémes, tiramisu szelethez hasonló költemény lesz! Elkészítése könnyű (az elmondás szerint) a sikere pedig garantált! :) Leteszteltük!
Piskóta:
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
1 kávés kanál sütőpor
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
1 kávés kanál sütőpor
Tojásokat kettéválasztjuk.
Sárgáját a porcukorral felverjük. Fehérjét kemény habbá verjük (ebbe is
tehetünk 1 kanál porcukrot vagy 1 vaníliacukrot). Lisztet összekeverjük a
kakaóval és a sütőporral. Ezután óvatosan fakanállal keverjük össze. Egy nagy
tepsit vajjal kikenjük, rá sütőpapírt teszünk, erre öntjük a piskóta masszát.
Jól elegyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10 percig sütjük.
Krém:
2 cs vaníliás puding
8 dl tej
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
Tejben kevés cukorral (2
evőkanál) megfőzzük a pudingot, hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt a tetejéről
levesszük a hártyát/ pillét. Rámát habverővel felverem a porcukorral. Aztán
hozzáadom a pudingot. Kész a krém.
Fele krémet rákenem a kihűlt
piskótára. Majd jön egy réteg rumos kávéba mártogatott babapiskóta. Majd mehet
rá a maradék krém.
Hűtőbe teszem, nagyjából 1-2 óra alatt fogyasztható.
Hűtőbe teszem, nagyjából 1-2 óra alatt fogyasztható.
Tálalás előtt én csoki
reszelékkel megszórtam, de lehet akár kakaóval is.
Köszönjük Dia!
:)
:)