Elkészítés módja:
A sertésszűzünket megspékeljük ízlés szerint fokhagymával és friss rozmaringgal.
A húst magas lángon, serpenyőben mindkét oldalán megkérgesítjük.
(ez kb 3-3 perc sütést jelent)
Amikor ezzel megvagyunk, a másik oldalával is ugyanezt tesszük.
Ezután betesszük a sütőbe 200 C°ra, a húst meglocsolva egy kis olíva olajjal és balzsamecettel.
A sütési idő 25 perc!
A mártáshoz olajat hevítünk, ebbe egy kis vajat olvasztunk, és beleszórjuk az apróra vágott mogyoróhagymát vagy lilahagymát.
Beleöntjük a frissen őrölt vagy őrölt tarkabors és bors szemeket,
lehet beletenni egész orsot is.
Mikor kellően megpárolódott hozzáöntjük a brandyt
ééééééééééééééééééééééééééééééés:
...lángra lobbantjuk azt.
Megvárjuk, amíg elég.
Aztán keverünk rajta egyet.
Ettől finom, megkaramellizálódott íze és illata lesz.
Hozzáöntjük a tejszínt és forralunk rajta egyet.
És már készen is vagyunk.
Közben megsült a husink is! :)
Tálcán külön tálalhatjuk gusztusosan felszeletelve.
Főtt zöldséggel, steak burgonyával tálaljuk
Igazán finom ünnepi lakoma!
:)