Rengeteg pogácsa recept létezik, éppen ezért nekem nagyon nehéz volt megtalálni azt, ami igazán tetszik és a legfinomabb! Egy pogácsa receptet már találtam (túrós pogácsa), viszont ahol jelenleg élünk, sajnos nem lehet kapni túrót. Ez a recept, a mi kedvenc cukrászdánk legfinomabb pogácsájával vetekszik. Frissen még talán finomabb is, persze a Daubnernek nincsek párja!;) Íme a recept, amit megtaláltunk, kipróbáltunk, továbbfejlesztettünk.
Hozzávalók:
250 g szobahőmérsékletű vaj
150 g reszelt gouda sajt (kis sajtreszelő méret)
100 g tejföl (mi 3,5 % -os laktózmentes joghurtot használtunk)
2 tojás sárgája
10 g élesztő
10 - 12g só ez kb. 2 kiskanálnyi
250 g liszt
Elkészítés:
Kitchen Aid robotgép dagasztó fejével összekeverjük az alapanyagokat, a liszt és só kivételével.
Aztán hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Először alacsony majd magas fokozaton simára keverjük.
Egy éjszakára fóliával letakarva, egy lapos tányéron hűtőbe tesszük.
Újra átgyúrjuk.(Elkészítés előtt 20-25 percet kelesztjük. 40C°on-eztvén elhagytam), majd kiszaggatjuk közepes méretű formával, tetejét megkenjük egy kis tojással.
! Ne tegyünk ra sok sajtot, maximum 1-2 darab gratint vagy párvszál reszelt sajtot mutatóba, különben nem jön fel szépen a pogácsa.
230 C°on kb. 10-12 percig aranybarnára sütjük.
Link inspirációnak:
Miele Főzőiskola
https://youtu.be/HpJ6b9S9Jsk