Hozzávalók:
Elkészítés:
- 1 liter tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 12 evőkanál rizs
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 6 dl tej,
- vanília vagy csokipuding por
- 3-5 evőkanál cukor
Elkészítés:
1 liter tejet forraljunk fel 1 cs. vaníliás cukorral 11/12 evőkanál rizzsel, majd takarék lángon addig főzzük, míg finom tejberizs nem lesz belőle. A tej felforralása előtt egy kis vizet öntsünk az edény aljába (kb fél dl)
Ha készen van, tegyünk bele 5 dkg vajat vagy marharint - ettől selymesebb lesz- és hagyjuk kihűlni.
Az elkészült tejberizshez: 4 tojás fehérjét egy csipet sóval verjünk fel kemény habbá, majd tegyük félre. 4 tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral keverjük ki világossárgára, majd keverjük a kihűlt tejberizshez. Ugyanezt tegyük a fehérjével is.
Lehet bele tenni rumba áztatott mazsolát vagy reszelt narancs és citrom héját is ízlés szerint.
Készíthető aszalt gyümölcsökkel, aszalt sárgabarackkal is, igazán pikáns ízvilágot ad.
Vanília sodóval, csokisodóval, vagy lekvárral tálaljuk
Jó étvágyat hozzá!