Elkészítése egyszerű! Vigyázat: Kicsik-nagyok kedvencévé válhat! :)
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 kiskanál só
- 2 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál őrölt gyömbér
- 1 sütőpor
- 1 bögre barna cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1-1,5 bögre növényi olaj
- 4 tojás
- 3 bögre reszelt répa
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1-2 evőkanál narancslé a higításhoz, ha túl sűrű a tészta
- ízlés szerint tehető még bele: reszelt citromhéj és /vagy narancshéj
A száraz összetevőket kimérjük és a nedves összetevőket külön-külön összekeverjük, majd robotgép segítségével a nedveshez hozzáadagoljuk 3 részletben a száraz összetevőket. A reszelt répát a végén keverjük bele. Ha túl sűrű a tészta lehet higítani egy kis narancslével. Kivajazott, kilisztezett formába (kör alakú tortaforma) tesszük és közepes lángon (8 fokozatú sütőben 4-es) kb. 40-60 percig sütjük.
Akkor jó, ha a tűpróbánál még kicsit nedves a tű, de már nem marad raja tészta.
Porcukorral összekevert Mascarponét teszünk a kihűlt tészta tetejére, oldalára (2-3 evőkanál porcukor, mascarpone és egy kis eredeti citromlé)
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése