Amerikai Csokis Keksz / Chocolate Chip Cookie
Hozzávalók (kis adaghoz):
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor (ha barna színű kekszet szeretnénk)
15 dkg puha vaj
2 tojás
10 dkg apróra vágott mogyoró/dió/pekándió
10 dkg apróra vágott étcsoki
Elkészítés:
A cukrot, vaníliás cukrot, a tojásokat és
a vajat robotgéppel összekeverjük, lassan hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd hozzá fakanállal a mogyorót vagy diót és az
étcsokit.
Sütőpapírral kibélelt tepsire 2 teáskanállal halmocskákat teszünk, egymástól azért távolabb, mert a
melegtől a vaj miatt kicsit szétterül. 200°-ra (6-ososon) előmelegített sütőben
10-12 perc alatt megsütjük, sütőrácson hagyjuk kihűlni!
Tanácsok: Kifejezetten finom vajjal és étcsokival.
Dióval és anélkül is készíthető. Nagyon finom, omlós teasütemény.
Amikor gombócokat formálunk a tepsiben, figyeljünk rá, hogy jó sok távolság legyen a kettő között, mert kiterül a süti. Sütésnél kb a középső részen sütni. Amikor kiszedjük a sütőből kicsit puhább, könnyebben törik, de ha kihűl, keksz állagú lesz.
Hetekig is eláll dobozban, már ha van ideje! :)
Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Tipp: áfonyás, fehércsokis, mogyorós kombinációval is isteni!