Elkészítés 10 perc, sütés kb. 40 perc.
Íme a recept!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 300 g porcukor vagy kristálycukor
- 100 ml olaj
- 100 ml tej
- 300 g liszt
- 1 csomag Dr Oetker vaníliás cukor
- 1 csomag Dr. Oetker sütőpor
- éééééés a "különleges összetevő": 2 evőkanál Dr.Oetker prémium holland kakaópor!
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük (kb.175 °C - 4-5ös gáz fokozatra)
A 22 cm-es IKEA kuglóf formát kivajazzuk, kilisztezzük.
Elkészítés:
A hozzávalókat kimérjük, és a kakaópor kivételével a robotgép keverőtálába tesszük.
Magas fokozaton 4 percig keverjük.
A kivajazott formába beleöntjük a 2/3 részét.
A maradék 1/3 részhez hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport és tovább keverjük a géppel.
A kakaós tésztát a sárga tészta tetejére öntjük, majd villával húzunk bele pár csíkot, vagy átforgatjuk, hogy márványos legyen.
Kb 40-45 percig sütjük.
Ha elkészült kivesszük a sütőből és 10 percig hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, kifordítjuk a formából és sütőrácsra tesszük.
Ha teljesen kihűt, porcukorral meghintjük és tálalható.
Igazán finom ribizli lekvárral vagy vanília sodóval, de csoki-imádóknak Nutellával is!
Jó étvágyat!
Amiket használtam a sütéshez:
Kép forrása és további Dr. Oetker inspirációk:
http://www.oetker.hu/hu-hu/termekeink/suetesi-hozzavalok/kakao/holland-kakao-sueteshez.html
és IKEA Drömmar sütőforma:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése