Keresés ebben a blogban

2012. július 23., hétfő

Levendula fröccs (Levander Spritz) & Panzerotto ala Pomo D'oro


Szeretünk néha csak úgy bóklászni, "kalandozni" a városban, vagy ahol éppen vagyunk. A bóklászás lényege az, hogy csak menjünk, amerre visz a lábunk, amerre még nem jártunk. Akár a megszokott lakó környezetünkön belül is. Így fedeztünk fel 1-2 érdekes és izgalmas helyet, ahova visszatérünk (vagy ellátogatunk)! Az egyik ilyen hely volt egy "gasztro bisztro".


Pomo d'Oro - Gasztrobolt

A Pomo d'Oro éttermet már régóta ismertük, így ezért is vitt lábuk biztonsággal az Arany János utca irányába, az étterem felé, ahol a megszokott finom illatok, mosolygó, ételüket váró, vagy éppen már azt élvező vendégek sora ült mind a kinti terasz részen, mind a benti hűvös étteremben. Amire azonban nem számítottunk, hogy a vendéglő mellett egy kis gasztro boltot találtunk (kép lent). Itt megtalálható minden, ami olasz ínyencség. "Csapolt" válogatott olívaolaj, tészták, lisztek, paradicsom szószok, sajtok és olívabogyók széles választéka. És, amit a pultban megpillantottam: Panzenotti.


A Panzerottoról Milánóban hallottam először, ahol is ez híres különlegesség, így gyorsan rendeltünk is egyet. Kiderült a gasztrobolt egyben kávézó, vendéglő is egyben, így le is ültünk a kellemes teraszra, hogy elfogyasszuk a finomságot. A panzenotti (vagy calzone) mindenféle finomsággal töltött pizza tészta, de a vékony fajtából. Esetünkben sonka, sajt, olivabogyó volt benne, és 1000 Ft-ba került. Melegen tálalják, így még olvadt benne a sajt. 
Italnak a szervírozó fiatal férfi tanácsára megkóstoltunk egy "levendula fröccsöt", ami levendula szörp, egy kis méz, lime és levendula egyvelege. Ilyet még sohasem ittam! Színre a rozé kinézetű, ízre nagyon passzolt az ételünkhöz is, így energiával és jókedvvel feltöltődve indultunk tovább utunkon.



Ajánljuk!

A helyről és étkekről bővebben mesélnek a képek (saját készítés! :) ) 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése