Keresés ebben a blogban

2022. november 5., szombat

Spenòtos rikottàs lasagne - nagyon finom!




A sütőt előmelegìtjük 200 fokra.


Hozzávalòk 6 szemèlyre:

13,5 db lasagne lap

750g rikotta (3 doboz)

1,5 hagyma

1,5 gerezd fokhagyma

3/4 teàskanàl sò

Bors

150 g bèbispenòt

90 g grane padano sajt

A hagymàt, fokhagymàt felaprìtjuk, az egyik doboz rikottàt a bèbispenòttal ès a hagymàkkal, sòval összeaprìtjuk. Èn Nutribulletet hasznàltam. Ebbe belekeverjük a sajtot. Ez lesz a rikottàs krém.


Hozzàvalòk a paradicsomos szòszhoz:

375 g koktèlparadicsom fèlbevàgva

700g (1 üveg) sima paradicsomszòsz

1,5 evőkanàl olìva olaj

3/4 teàskanàl sò

Bors

A koktèlparadicsomokat fèlbevàgjuk ès a paradicsomszòszhoz öntjük. Ìzesìtjük. 


Egy nagy tèglalap alakù jènai edènybe 4 evőkanàl rikottàs szòszt merünk. Erre ràtesszük a Lasagne tèsztalapokat. 

Rikottàs szòsz, tèszta, rikotta, paradicsomszòsz.... ès paradicsomszòsszal fejezzük be. 

Ìgy 4 rèteg tèszta lesz. 4- re osztjuk kèpzeletben a szòszokat is, ès ùgy adagoljuk.

A tetejère ràszòrunk kb. 60 g grane padano sajtot. 

Dìszìtèsnek 1-2 levèl bèbispenòtot tehetünk rà. 

200 fokon 30 percig sütjük. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése